"Daca puterea e un tipat, atunci vietile oamenilor sunt traite in ecoul tipetelor altora. " 

Salman Rushdie

25 octombrie 2010

Aiurea.

 Sufletul i se mistuia de rabdare...

 O curiozitate nedemna pentru el , o indemna sa-si faureasca mii de vise si scenarii.Pe atunci credea in schimbare, credea in iubirea patimasa ce nu tine cont de granitele conventionale, stabilite de oameni din egoism. Stelele i se coborau in priviri imbracandu-i trupul in lumini scanteietoare de gheata. Traia emotia revederii in fiecare clipa si in fiecare cuvant..."neagra fantana a trecutului"( sau poate deloc neagra, caci traia vreun spiridus pe acolo,ce aprindea un foc mare de o orbea pe biata fata) o tragea tot mai adanc in adancurile sale luminate sau poate nu  ( e posibil sa fi fost vreo iluzie).

Un vibrat strident o trezi din vis. Privi lenes spre lumina chioara ( se duelasera 2 licurici acum multa vreme pentru o mandrete de floare, iar ea cazuse victima colaterala) . Rase ionic ..Era el.. O anunta ca va ajunge curand, iar ea cazu pe ganduri. Primul gand pe care cazu o deruta complet, aproape ca o misca : Daca as fi o miscare seismica, l-as face sa se cutremure si astfel as stii exact ce simte, caci sentimentul ar fi universal, dar asa nici macar nu pot deosebi esenta de aparenta.

Se simtea rau, parca o fanfara i-ar fi cantat la fereastra imnul disperarii.Ar fi urlat daca era sa fi fost fiara, dar conditia sa sociala nu i  permitea.I se spunea ca trebuie sa fie gratioasa ca o lebada, corecta ca un judecator si buna la suflet ca o maicuta.Si fata se revolta in sufletul ei "-Auzi tu, cine a mai vazut lebada cinstita si stareta pe deasupra".

Lasand deoparte "sclifoselile" sa ne intoarcem la cel ce urma sa vina.Si se gandi ca firesc ar fi sa-i scrie o scrioase pe care sa i-o trimita prin curier rapid.Problema nu era posta, ci ea. Se onfrunta cu o problema grava de inspratie. In cele din urma reusi sa insire cativa purici inecati in petele de cerneala. 

  "Uite mi sa terminat bateria.

<>Focul ma mistuie infricosator (...\\\----///...)caci dorul de tine nu-mi da pace( te rog adu-mi un plici caci gandurile imi zumzaie teribil).

<>......

<>

<> Te rog sa nu ma uiti . raspunde-mi imediat prin e-mail.

P.S. : As vrea sa ne vedem." 

 Bun. Cu asta aproape terminase.Acum,uita de lebede si de tot se asezandu-se turceste langa fereastra aburita asteptand vre-un semn divin de inspiratie.

2 comentarii: