"Daca puterea e un tipat, atunci vietile oamenilor sunt traite in ecoul tipetelor altora. " 

Salman Rushdie

28 septembrie 2011

Simplu

FERICIREA..toti o cautam.
Toti vrem sa o atingem,sa o cuprindem cu tentacule de caracatite, sa o pastram numai pentru noi ...
O vrem prezenta in vietile noastre pentru a fi completi, pentru a simti ca traim...
Desi e unul din lucrurile cele mai ravnite in viata putin o cunosc pe deplin, putin o inteleg in adevaratul ei sens. Suntem obisnuiti cu o lume complicata, o viata incalcita, sentimente ambigue, iar in felul acesta uitam ca cel mai amplu mecanismin, in esenta lu,i e simplu. Cautam fericirea pe cele mai incurcate drumuri ,cu cele mai costisitoare mijloace, in lucruri marete,dar nu o vedem ca e AICI, langa noi in lucrurile SIMPLE.
Pana de curand fericirea avea alt inteles pentru mine. Se identifica cu acea stare de obisnuita ( nu neaparat de monotonie),o dulce obisnuita ce imi trasa un prezent stabil, in care ma simteam protejata( acel gen de fericire la care nu ai vrea sa renunti cu nici un pret) .Cu toate acestea viata a dorit neaparat sa redefineasca aceast termen.
"Fericire "= traire SPONTANA ,rezultatul a unei lungi asteptari urmata de revederea unei persoane, ce iti dezvaluie cu o singura privire trecutul, care iti aminteste fara cuvinte cine esti. Efecte : Ochii "scapara scantei', roseata in obraji, zambet larg, lumbutie.
...
...
Ce incert pare a fi viitorul...Cine stie cu ce pete imi va colora sau umbri viata...
...


* Cuvintele nu vor a se supune...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu